Nationella receptbelagda läkemedel ta tillbaka dagen för att acceptera vaping enheter och tillbehör

BIRMINGHAM, Ala. (WBRC)-Calhoun County kommer att delta i nationella receptbelagda läkemedel ta tillbaka dagen, och liksom alla andra platser, kommer de att göra något annat.

Förutom narkotiska och icke-narkotiska droger, för första gången, alla platser kommer också att acceptera vape enheter och patroner, förutom tabletter, kapslar, och patchar.

Det omfattar de tre platser som drivs av byrån för förebyggande av drogmissbruk (ASAP) i Calhoun och Cleburne län.

De ber bara att batterierna tas bort från apparaterna innan de förs in för bortskaffande. Företag som accepterar litiumbatterier för bortskaffande kan hjälpa människor att ta bort dem om det behövs.

“Jag är stolt över att säga att vi kommer att acceptera vaping enheter, de bara be att du tar bort batteriet från det,” säger ASAP förebyggande specialist Iesha Crook. “Om du inte kan göra det, försök att komma någonstans som täcker litiumbatterier, och de kommer att ta bort det åt dig. “

En nyhet release från kontoret för Jay Town, USA: s advokat för norra distriktet i Alabama, bekräftade flytten onsdag. Det gäller alla avlämningsplatser.

“För första gången, DEA kommer nu att acceptera vaping enheter och patroner – förutom tabletter, kapslar, patchar och andra mediciner i fasta former – på någon av dess drop off platser. DEA gör allt det kan för att hjälpa avyttra säkert vaping enheter och vätskor för att få dessa produkter från vår gata och ur händerna på barn, “stad sade i frigöraren.