Medan du tittar på Smart TV, kan hon titta på dig också!

I en värld som är mer och mer nära kopplad till internet växer listan över enheter som vi använder i vår vardag ständigt, från vilken vi kan falla offer för hackning av hackare eller andra som vill samla in data och information, av alla former som berör vår integritet.

I denna lista ingår nu smart TV, som ligger i vårt vardagsrum, sovrum eller till och med i barnrummet.

Rekommendationer från en TV-produktion Colossus

“Larm” för åtgärder för att skydda vår integritet från smarta TV-apparater, som startades av en stor tillverkare-Samsung-vilket företag hade officiellt rekommenderat konsumenten allmänheten att inte diskutera känsliga personliga frågor framför Billig smart TV. Den rekommenderar till exempel att du, om du aktiverar röstigenkänning, kan interagera med din smarta TV
röstkommandon, men för att tillhandahålla den här funktionen kan vissa röstkommandon överföras (tillsammans med information om din enhet, inklusive identifieringsinformation
en “tredje” tjänst som omvandlar tal till text. Så, fortsatte samma rekommendation, måste innehavare av sådana tv-enheter, tänk på att om deras samtal i området för TV: n, inkluderar personlig eller annan känslig information, kommer denna information att vara bland de som samlas in och överförs till tredje part, genom användning av röstigenkänning.
Det vill säga medan du sitter på soffan bekvämt och slappna av med din familj eller vänner, tittar på TV och samtidigt kommenterar vad du ser, medan du diskuterar hur din dag gick, kanske du inte bara tittar på TV, men TV: n tittar på dig…. Helt enkelt för att smart TV kan vara lite mer … intelligent än det borde vara.

Smartare än vi tror
Som det visade sig samlar vissa modeller av så kallade smarta TV-apparater information om användare och skickar den till tillverkare: från de program de tittar på de filer de har lagrat på USB-enheter som ansluter till TV: n.

Ett enkelt och kanske ett av de mest oskyldiga exemplen, för att förstå processen, är när startskärmen på din enhet börjar visa “riktade” annonser

  • för bilar eller parfymer etc.L-baserat på de tv-program han just hade sett.

Detta beror på att i många fall registreras informationen om varje program du ser, liksom varje knapp du trycker på fjärrkontrollen, och skickas sedan till sina tillverkares eller partners tjänster, som använder dessa data för att tjäna pengar genom att sälja riktade grupper av tittare för någon form eller typ av reklam.

I praktiken, men som med datorer, de är lätta att hacka av hackare. I själva verket, till skillnad från datorer, mobiltelefoner, etc.L. smarta TV-apparater har inte skyddsprogram, och det beror på att de är utformade på ett sådant sätt att extern programvara inte kan installeras.

Inte en eller två experter som visade problemet genom att ange enheterna via internet kan styra dem-för att öppna och stänga dem, för att se alla data för
användarens TV-vanor. Detta innebär att om de är skadliga inkräktare kan de P. Allah. att avlyssna kreditkortsinformation som används för att köpa filmer, rättigheter att titta på sportevenemang, etc.L.

Andra experter upptäckte nyligen att de kan komma åt kamerorna inbäddade i tusentals smarta TV-apparater och spionera på användare i sina hem.

Så vad göra;
Det finns grundläggande skyddsåtgärder. Dessa finns i smart TV-inställningarna själva. Lås alla inställningar som kan leda till datainsamling (P. Allah. Övervakning) och ge inte ditt samtycke när TV: n ber dig att komma åt data.

Facebook, Instagram, google+, etc.is Instagram, Facebook, Twitter, Instagram, google + etc. Den grundläggande rekommendationen från International Association of Technology and internet (ApTi), dvs. noggrann reglering av alla inställningar som har att göra med integritet och uppmärksamhet på Inställningar för program på TV – som vi gör med vår dator, mobil och surfplatta – som För Swefilmer Twitter, Instagram, google + etc.L.

Vid installation av applikationer behövs också vård när du begär tillgång till ett geografiskt läge, mikrofon, kamera, foton. När allt kommer omkring, experter förklara, särskilt gratis program ofta tjäna pengar just genom att avyttra den personliga information och data som de samlar in.